x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MISTERUL de la Luvru. Ce au găsit oamenii de ştiinţă în spatele unei picturi expuse în muzeul din Paris

MISTERUL de la Luvru. Ce au găsit oamenii de ştiinţă în spatele unei picturi expuse în muzeul din Paris

15 Apr 2013   •   14:55
MISTERUL de la Luvru. Ce au găsit oamenii de ştiinţă în spatele unei picturi expuse în muzeul din Paris

Un scanner similar celor folosite în aeroporturi a scos la iveală o frescă din vremea Imperiului Roman, anunţă BBC News. Potrivit sursei citate, fresca era ascunsă în interiorul altei picturi expuse în muzeul Luvru din Paris.

"Trois Hommes Armes de Lances" este o frescă recunoscută în lumea artei drept un fals realizat de Giampetro Campana. 

Campana a fost un colecţionar renumit de artă de la mijlocul secolului XIX, specializat în artefacte romane. El a încercat să restaureze artefactele achiziţionate, pe unele dintre acestea falsificându-le şi prezentându-le mai departe drept artefacte originale.

"După ce am procesat datele, am reuşit să desluşim câteva trăsături, doi ochi, sprâncene, nasul, gura şi barbia", a declarat Bianca Jackson, cea care a condus acest proiect.

Terahertz, tehnologia cu ajutorul căreia specialiştii de la Universitatea Rochester din SUA au reuşit să facă această descoperire, este recunoscută datorită posibilităţii de a penetra straturile de material făra a le afecta în vreun fel.

×