x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miting pentru secesiunea Texasului

Miting pentru secesiunea Texasului

de Mihaela Matachita    |    01 Sep 2009   •   00:00

Circa 200 de persoane au manifestat, în acest week-end, la Austin, capitala Texasului, cerând secesiunea statului de SUA, a relatat Texas Observer.



Publicaţia americană preciza că la miting nu a participat niciun politician important din acest stat, nici unul din cei 70 de membri ai Congresului din Austin care, acum câteva luni, au susţinut o declaraţie prin care afirmau suveranitatea Texasului în problemele interne.

"Urăsc steagul SUA.... Urăsc guvernul SUA... E un guvern rău şi corupt. (...) Secesiunea este ceea ce ne trebuie nouă!", a declarat Larry Kilgore, un militant participant la miting. Unul dintre organizatori, Gerry Donaldson, declarase cu câteva zile mai înainte că " Fie restaurăm America, fie vom trăi într-o dictatură marxistă, fie ne vom rupe de SUA şi o vom lua de la început", a relatat Examiner.com. El s-a făcut astfel ecoul secesioniştilor potrivit cărora doar suveranitatea nu este suficientă.

Potrivit Texas Observer, chiar guvernatorul Rick Perry a afirmat în aprilie că Texasul s-a săturat de politicile de taxe ale guvernului federal şi ar putea să se separe de SUA. La rândul său, actorul Chuck Norris a afirmat în martie că va candida la preşedinţia statului liber Texas.  

În ultimii ani, prezicători dar şi analişti politici ruşi au evocat posibilitatea scindării SUA, cea mai recentă  afirmaţie aparţinând politologului Igor Panarin potrivit căruia Statele Unite nu vor mai exista în iulie 2010, procesul dezintegrării urmând să înceapă în noiembrie, întrucât "rezultatele exerciţiului financiar care se va încheia pe 30 septembrie vor şoca investitorii".

×
Subiecte în articol: externe