x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mitt Romney, desemnat oficial candidat al Partidului Republican la preşedinţia SUA

Mitt Romney, desemnat oficial candidat al Partidului Republican la preşedinţia SUA

31 Aug 2012   •   07:29
Mitt Romney, desemnat oficial candidat al Partidului Republican la preşedinţia SUA

Mitt Romney a acceptat joi seara, la finalul Conventiei Partidului Republican desfasurata in Florida, sa fie desemnat candidat al acestui partid la alegerile prezidentiale ce vor avea loc pe data de 6 noiembrie. Atunci, Romney se va confrunta cu actualul presedinte Barack Obama.

"Domnule presedinte (al partidului n.r.) si delegati, accept nominalizarea dumneavoastra pentru a fi presedintele SUA. Este o mare onoare si o responsabilitate inca si mai mare, iar in aceasta seara va cer sa va indreptati alaturi de mine catre un viitor mai bun", a afirmat Romney, potrivit AFP.

"As fi dorit ca Obama sa reuseasca pentru ca vreau ca America sa reuseasca", a continuat Romney, care a precizat ca "promisiunile lui Obama au lasat locul dezamagirii si divizarii, ceea ce nu vom accepta".

El s-a angajat sa redreseze economia americana si a prezentat un plan in cinci puncte prin care promite sa creeze 12 milioane de locuri de munca. "Presedintele Obama a promis ca va stopa cresterea nivelului apelor oceanelor si ca va vindeca planeta. Promisiunea mea (...) este sa va ajut pe voi si pe familiile voastre", a mai spus Romney in fata delegatilor Partidului Republican.

Mitt Romney este un om de afaceri multimilionar, in varsta de 65 de ani si fost guvernator al statului Massachusetts intre anii 2003 si 2007. El a avut un imens succes in lumea afacerilor si a mai candidat pentru investitura republicana si in anul 2008, dar atunci a pierdut cursa in favoarea lui John McCain.

×