x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă moarte suspectă. Un deputat rus care a criticat războiul din Ucraina a murit căzând de la fereastra unui hotel în timpul vacanței din India

O nouă moarte suspectă. Un deputat rus care a criticat războiul din Ucraina a murit căzând de la fereastra unui hotel în timpul vacanței din India

de Razvan Voiculescu    |    27 Dec 2022   •   05:58
O nouă moarte suspectă. Un deputat rus care a criticat războiul din Ucraina a murit căzând de la fereastra unui hotel în timpul vacanței din India
Sursa foto: Twitter

Pavel Antov, deputat al Adunării Legislative a Regiunii Vladimir, a murit la vârsta de 65 de ani. Acest lucru a fost raportat pe site-ul legislativului. O sursă TASS a spus că deputatul a murit în timpul vacanței în India.

Pe 25 decembrie, postul de televiziune indian NDTV a anunțat moartea unui rus în vârstă de 65 de ani, pe nume Pavel Anton. Potrivit NDTV, el a căzut de la fereastra unui hotel din statul Odisha (Hotel Sai International Rayagada), unde se afla în vacanță cu un grup de patru persoane.

Un ofițer de poliție indian fără nume a declarat pentru NDTV că ar fi putut fi o sinucidere. Potrivit acestuia, cu două zile înainte de moartea lui Pavel Antom, unul dintre însoțitorii săi, pe care NDTV îl numește Vladimir Bidenov, a fost găsit mort în același hotel.

Zebra TV scrie că este vorba despre prietenul lui Antov, omul de afaceri de 61 de ani din Yoshkar-Ola Vladimir Bydanov.

Consulul general al Rusiei la Calcutta Alexei Idamkin a declarat pentru RIA Novosti că Poliția din Odisha și Consulatul General din Calcutta nu văd nimic suspect în moartea a doi ruși în IndiaPotrivit acestuia, ancheta în cazul primului decedat a fost deja finalizată, iar trupul acestuia a fost incinerat.

Media rusă SHOT a declarat că poliția indiană „nu exclude posibilitatea ca Pavel Antov să fi devenit deprimat din cauza morții prietenului său și să se fi sinucis”.

Moartea lui Antov la hotelul Sai International de trei stele a fost confirmată de vicepreședintele Adunării Legislative Vladimir Vladislav Kartukhin.

Pavel Antov este fondatorul Vladimirsky Standard, un mare producător de carne și cârnați. A fost ales în Adunarea Legislativă a Regiunii Vladimir în 2018 din Rusia Unită, unde a condus comisia pentru politică agrară, managementul mediului și ecologie, potrivit meduza.io..

În iunie, Antov a criticat războiul și atacurile aeriene asupra Kievului drept „teroare” rusă care rănește civilii ucraineni.

El a subliniat o lovitură cu rachete rusești și a spus: „O fată a fost scoasă de sub dărâmături, iar tatăl fetei pare să fi murit. (...) Pentru a spune adevărul, este extrem de dificil să numim asta altfel decât teroare”.

În mod evident, apoi a fost supus unei presiuni intense, după care și-a retras comentariul și și-a cerut scuze.

El a revenit și a susținut că postarea sa pe rețelele de socializare a fost „o neînțelegere nefericită” și o „eroare tehnică”.

El a insistat că „l-a susținut întotdeauna pe președinte” și că a susținut „sincer” obiectivele operațiunii militare a lui Putin.

După ce a fost ales deputat, Antov a declarat un venit de 9,97 miliarde de ruble și  a ocupat  primul loc în clasamentul celor mai bogați funcționari ruși, întocmit de revista Forbes Acest lucru l-a făcut să fie etichetat ca fiind cel mai bogat parlamentar al țării în funcție de câștiguri.

×
Subiecte în articol: Pavel Antov India