x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MOARTE SUSPECTA! Un apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit mort într-un hotel din Washington

MOARTE SUSPECTA! Un apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit mort într-un hotel din Washington

07 Noi 2015   •   08:31
MOARTE SUSPECTA! Un apropiat al lui Vladimir Putin a fost găsit mort într-un hotel din Washington
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Fostul ministru rus al comunicaţiilor Mihail Lesin, un milionar apropiat preşedintelui Vladimir Putin, a fost găsit mort într-un hotel din Washington, potrivit ABC News, relatează sâmbătă AFP şi Reuters.

ABC, care citează un oficial rus şi unul american, a precizat că Lesin a fost găsit mort în hotelul The Dupont Circle, unde a fost descoperit joi. Autorităţile americane au semnalat decesul Ambasadei Rusiei la Washington. Autorităţile din cele două ţări încearcă să stabilească circumstanţele morţii lui Lesin.

Mihail Lesin ar fi contribuit la înfiinţarea Russia Today (RT), un grup de media în limba engleză susţinut de guvernul rus. El a fost ministru al comunicaţiilor între 1999 şi 2004, apoi consilier al lui Vladimir Putin pentru înfiinţarea grupului RT, şi director general al holdingului media al gigantului petrolier Gazprom, potrivit senatorului american de Mississippi (sud) Roger Wicker (republican).

Wicker a cerut în iulie 2014 o anchetă federală în legătură cu Lesin pentru a afla dacă este implicat în spălare de bani în SUA sau dacă este în contact cu persoane vizate de sancţiunile americane.

Lesin a achiziţionat bunuri de mai multe milioane de dolari în Europa, precum şi mai multe reşedinţe în Los Angeles (vestul SUA), contra sumei de 28 milioane de dolari. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin