x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moartea jurnalistei Daphne Caruana: Oficiali din Uniunea Europeană doresc să primească garanţii în legătura cu ancheta

Moartea jurnalistei Daphne Caruana: Oficiali din Uniunea Europeană doresc să primească garanţii în legătura cu ancheta

13 Iun 2018   •   13:54
Moartea jurnalistei Daphne Caruana: Oficiali din Uniunea Europeană doresc să primească garanţii în legătura cu ancheta

Înalt oficial pentru Justiţie din cadrul Uniunii Europene va călători în Malta în această săptămână pentru a se întâlni cu ofiţerii care investighează asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, după un raport în care autorităţile sunt acuzate că încearcă să amâne încercările de a-i găsi pe cei vinovaţi de moartea acesteia, scrie The Guardian.

Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, doreşte să obţină garanţii în legătură cu investigaţia criminală, care a fost criticată atât de Europol, cât şi de Membri Parlamentului European.

Un raport al membrilor Parlamentului European, în urma a două vizite conduse de membrul Parlamentului European Sven Giegold, a subliniat o serie de îngrijorări.

Atât Europol, cât şi Membri Parlamentului European au notat că magistratul care se ocupă de investigaţie a mutat cazul într-o încercare de a încetini progresul. De asemenea, rapoartele au afirmat că poliţia nu încearcă să descopere identitatea celor care au ordonat asasinarea jurnalistei în 2017.

Raportul afirmă că ofiţerii nu au reuşit să “investigheze total” martorii care au afirmat că l-au văzut pe ministrul Economiei din Malta, Chris Cardona, în timp ce consuma alcool cu unul dintre cei trei suspecţi privind detonarea bombei.

 

×