x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / A dat Starea Civilă în judecată pentru că nu l-au lăsat să devină Iisus Hristos!

Moldova / A dat Starea Civilă în judecată pentru că nu l-au lăsat să devină Iisus Hristos!

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Mai 2009   •   00:00
Moldova / A dat Starea Civilă în judecată pentru că nu l-au lăsat să devină Iisus Hristos!

Nebunia iscată de câteva săptămâni peste Prut, din cauza conflictelor sociale şi politice, pare să intre în derizoriu. Mai nou, moldovenii şi-au găsit o altă ocupaţie. Aceea de a cere schimbarea numelui de familie. Nu toţi sunt norocoşi şi îşi văd cererile refuzate. Unul dintre ei a dat serviciul în cauză în judecată. De ce? "Am vrut să îmi schimb numele în Iisus Hristos, iar ei nu m-au lăsat!"



Conform Info-Prim Neo, Alexandra Bacioi, şeful serviciului biroului Stare Civilă din Chişinău, spune că "nu aveam cum să acceptăm formularea cerută de acest domn pentru că nu te poţi numi...Iisus Hristos!" Argumentul nu a contat prea mult în ochii cetăţeanului moldovean, acesta dând respectivul serviciu în judecată... Potrivit legislaţiei, cetăţenii moldoveni îşi pot schimba numele numai dacă invocă motive serioase. Cererile se depun la Oficiile de Stare Civilă şi se aprobă de Serviciul Stare Civilă. Procedura durează două luni şi este gratuită.



Alexandra Bacioi susţine că cereri similare, de schimbare a numelui, sunt din ce în ce mai numeroase în ultimul timp. "Persoanele invocă diverse motive: numele sună ridicol, nu corespunde naţionalităţii etc. Mulţi moldoveni revin la numele lor sau a părinţilor, de până la rusificarea acestora. Revin la numele vechi şi mulţi evrei, care au renunţat la ele în perioada sovietică", explică oficialul moldovean citat de unimedia.md.

×
Subiecte în articol: externe