x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mondialul protestelor. Noi arestări în cursul manifestaţiilor împotriva Cupei Mondiale

Mondialul protestelor. Noi arestări în cursul manifestaţiilor împotriva Cupei Mondiale

15 Iun 2014   •   09:15
Mondialul protestelor. Noi arestări în cursul manifestaţiilor împotriva Cupei Mondiale

Cel puţin 18 persoane au fost arestate sâmbătă în cursul manifestaţiilor împotriva Campionatului Mondial care au avut loc la Belo Horizonte şi Fortaleza, în timp ce la Rio de Janeiro poliţia a dispersat suporteri argentinieni turbulenţi.

La Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais, a fost organizată o manifestaţie în centrul oraşului în momentul în care Columbia întâlnea Grecia (3-0) pe un stadion din apropiere, a informat postul de radio CBN citând surse din cadrul poliţiei.

Cei aproximativ 200 de manifestanţi, care vroiau să ajungă la stadionul Mineirao unde se desfăşura partida, au fost împrăştiaţi de poliţie fără probleme, iar 15 persoane au fost arestate având asupra lor cocteiluri Molotov şi arme albe.

La Fortaleza, capitala statului Ceara, unde Uruguayul a fost învins (3-1) de Costa Rica, peste o sută de militanţi împotriva Campionatului Mondial de fotbal au defilat în apropierea stadionului Castelao după care s-au retras. Site-ul de informaţii G1 a anunţat că trei persoane au fost arestate.

La Rio de Janeiro, pe celebra plajă Copacabana, aproximativ 1.500 de suporteri argentinieni, rivali istorici ai brazilienilor, au sărbătorit cu o zi înainte de intrarea în cursă a selecţionatei lor care întâlneşte duminică, pe Maracana, echipa Bosniei, potrivit G1.

Cu un aer provocator, unii dintre ei au scandat în direcţia trecătorilor: "Maradona e mai bun ca Pele!", a informat G1. În euforia momentului, ei au blocat artera rutieră de pe malul mării înainte de a fi dispersaţi de poliţia care a făcut uz de spray-uri cu piper.

×
Subiecte în articol: CM brazilia proteste arestari