x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Morti in Europa - Furtuna "Kyrill" face victime

Morti in Europa - Furtuna "Kyrill" face victime

de Irina Cristea    |    19 Ian 2007   •   00:00
Morti in Europa - Furtuna "Kyrill" face victime

Rafale de vant cu intensitate de aproape 200 de kilometri pe ora, valuri de frig si ploi torentiale erau anuntate ieri in avertizarile meteo emise in mai multe state europene.

Peste 17 oameni si-au pierdut viata din cauza ravagiilor pe care vremea le-a facut ieri in Europa Centrala si Nordica, relateaza Associated Press, insa numarul victimelor poate fi mai mare. Furtuna pe care meteorologii germani au intitulat-o "Kyrill" a luat cu asalt Germania, Olanda, Austria si Marea Britanie, facand pagube majore. Peste 17 oameni si-au pierdut viata din cauza ravagiilor pe care vremea le-a facut ieri in Europa Centrala si Nordica, relateaza Associated Press, insa numarul victimelor poate fi mai mare. Furtuna pe care meteorologii germani au intitulat-o "Kyrill" a luat cu asalt Germania, Olanda, Austria si Marea Britanie, facand pagube majore, blocand circulatia si dand peste cap tot orarul transporturilor din Europa Vestica. Belgia a intrat si ea in raza de actiune a furtunii, inregistrandu-se un deces din cauza prabusirii unui copac. "Kyrill" a starnit ingrijorari si mai la est, autoritatile maghiare lansand avertizari pentru rafalele de vant si ploaie care ar putea lovi Ungaria in zilele urmatoare cu viteze mai mari de 200 km/ora. Chiar si secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, si-a scurtat vizita la Berlin pentru a putea pleca spre Londra, inainte ca vanturile sa faca zborul aeronavei oficiale imposibil. Rice a aterizat aseara in capitala britanica, dupa ce avionul sau a fost tinut in aer 15 minute din cauza rafalelor de vant de peste 130 de km/h.

HAOS. In Germania, cinci persoane au cazut victime ravagiilor furtunii, iar printre ele se numara si un bebelus in varsta de 1 an si jumatate, relateaza AFP. Un automobilist si-a gasit sfarsitul din cauza unui arbore care a picat peste masina lui, strivindu-l inauntru. Meteorologii au calificat deja rafalele de vant ca avand intensitatea unui uragan standard. Trenurile de mare viteza ale companiei Deutsche Bahn au fost chemate in depouri.

BLOCAJE. In Anglia, noua oameni au fost ucisi in timpul furtunii "Kyrill", anunta in editia electronica ziarul The Guardian. Aeroportul international londonez Heathrow a anulat majoritatea curselor sale, iar trenul Eurostar care face legatura intre Paris si Londra nu circula aseara. Mii de oameni au fost blocati in Germania, Austria si Olanda din cauza anularii multor mijloace de transport. Locuitorii de pe coastele Marii Nordului au fost avertizati ca valurile pot atinge si 3,5 metri inaltime. (Delia Zahareanu)

×
Subiecte în articol: externe