x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova a informat Washingtonul că va bombarda Siria de la o bază din Iran

Moscova a informat Washingtonul că va bombarda Siria de la o bază din Iran

16 Aug 2016   •   22:15
Moscova a informat Washingtonul că va bombarda Siria de la o bază din Iran

Autorităţile ruse au informat coaliţia anti-Stat Islamic condusă de SUA cu puţin timp înainte ca bombardiere ale sale să decoleze de la o bază din Iran pentru atacuri aeriene asupra jihadiştilor, a declarat marţi un responsabil militar american, informează AFP.

"Rusia a anunţat coaliţia", a declarat colonelul american Chris Garver, purtătorul de cuvânt al acestei coaliţiei, în cadrul unei conferinţe de presă video de la Bagdad.

"Ei ne-au informat că vor traversa (o zonă aflată sub controlul coaliţiei) şi noi am făcut în aşa fel pentru a ne asigura de securitatea zborurilor atunci când bombardierele lor au trecut prin zonă îndreptându-se spre ţintele lor şi atunci când s-au întors. Aceasta nu a avut impact asupra operaţiunilor desfăşurate în acelaşi timp de coaliţie, nici în Irak, nici în Siria", a adăugat el.

Coaliţia internaţională şi Rusia încearcă să se pună de acord pentru a evita orice accident sau confruntare inutilă în spaţiul aerian deasupra Siriei între aparatele lor. Prin urmare, cele două părţi se informează în general cu privire la operaţiunile în curs.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat mai devreme marţi că bombardiere Tu-22M3 şi Su-34 au decolat de la baza militară Hamedan, în nord-vestul Iranului, pentru a efectua raiduri aviatice în Siria asupra poziţiilor grupărilor Stat Islamic Frontul al-Cham, la Alep, Deir Ezzor şi Idleb.

Colonelul Garver a subliniat că jihadiştii SI se concentrează mai ales în regiunea Deir Ezzor, nu şi în Alep sau Idleb.

Ruşii nu au anunţat cu mult timp înainte, a adăugat colonelul, însă "aceasta ne-a lăsat suficient timp pentru a ne asigura securitatea zborurilor".

El nu a dorit să spună dacă Rusia a cerut o autorizaţie de survol din partea autorităţilor de la Bagdad, traversarea spaţiului aerian irakian fiind calea cea mai rapidă pentru un zbor între Iran şi Siria.

AGERPRES

×