x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova nu va putea acorda cetăţenia rusă sârbilor kosovari

Moscova nu va putea acorda cetăţenia rusă sârbilor kosovari

de Agerpres    |    01 Dec 2011   •   15:28
Moscova nu va putea acorda cetăţenia rusă sârbilor kosovari

Moscova nu va putea da un raspuns pozitiv la cererea sarbilor kosovari de a li se acorda cetatenie rusa, pentru ca legislatia nu permite un asemenea pas, a declarat joi purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Lukasevici.
'Un grup de sarbi kosovari a adresat conducerii ruse rugamintea de a primi cetatenia rusa. Din document rezulta ca acesti oameni sunt intr-o situatie dificila, incearca sentimentul de disperare. Sunt nevoiti sa se supuna dictatului asa-numitei <>, li se limiteaza chiar si drepturile de baza', a spus Aleksandr Lukasevici, potrivit Itar-Tass si RIA Novosti.
Diplomatul rus a precizat ca solicitarea i-a fost transmisa presedintelui Dmitri Medvedev, dar ca aceasta nu poate fi aprobata, tinand cont de legislatia rusa privind cetatenia. Insa liderul de la Kremlin a dispus sprijinirea sarbilor kosovari intr-o alta forma, si anume trimitand ajutor umanitar.
Peste 20.000 de sarbi din Kosovo au adresat Dumei de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, solicitarea de a primi cetatenie rusa. Potrivit Ambasadei Rusiei la Belgrad, sarbii spera ca pasapoartele rusesti le vor asigura securitatea.
Ulterior, seful delegatiei Belgradului la negocierile cu Pristina Borislav Stefanovic, director politic in Ministerul sarb de Externe, i-a criticat pe cei 21.000 de etnici sarbi din Kosovo care si-au pus semnatura pe un apel adresat forului legislativ rus.

×
Subiecte în articol: kosovo Rusia cetăţenie sarbi