x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova consideră că noile sancţiuni americane urmăresc să influenţeze alegerile prezidenţiale din Rusia

Moscova consideră că noile sancţiuni americane urmăresc să influenţeze alegerile prezidenţiale din Rusia

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   20:56
Moscova consideră că noile sancţiuni americane urmăresc să influenţeze alegerile prezidenţiale din Rusia

Cele circa 500 de noi sancţiuni împotriva Rusiei, anunţate vineri de Statele Unite, urmăresc să creeze disensiuni între cetăţenii ruşi înaintea alegerilor prezidenţiale din martie, a declarat ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, conform agenţiei TASS preluate de AFP.

"Noile restricţii sunt o nouă tentativă neruşinată şi cinică de a se amesteca în treburile interne ale Rusiei, de a ne forţa să renunţăm la interesele noastre vitale, de a diviza societatea rusă înaintea (...) alegerilor prezidenţiale, a susţinut diplomatul.

Declaraţiile sale au fost consemnate şi de Reuters, care preia agenţia de presă rusă RIA.

Reuters precizează că printre entităţile ruse sancţionate se numără Sistemul Naţional de Plăţi cu Cardul, care operează sistemul de plăţi Mir; SPB Bank; producătorul de aur Ujuralzoloto; producătorul de ţevi TMK şi cel de oţel Mekel.

Sistemul Naţional de Plăţi cu Cardul a reacţionat afirmând că sancţiunile nu vor afecta tranzacţiile din interiorul ţării.

SUA au impus sancţiuni şi producătorului limuzinelor Aurus. Kremlinul anunţase joi că preşedintele rus Vladimir Putin i-a făcut cadou un astfel de automobil de lux conducătorului nord-coreean Kim Jong Un. 

×