x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova sub zăpadă, primarul nervos pe metereologi: Nu mi-au spus că va ninge!

Moscova sub zăpadă, primarul nervos pe metereologi: Nu mi-au spus că va ninge!

08 Dec 2009   •   00:00
Moscova sub zăpadă, primarul nervos pe metereologi: Nu mi-au spus că va ninge!
Sursa foto: topnews.ru/

Primarul Moscovei Iuri Lujkov este "extrem de nemulţumit" de meteorologii ruşi din cauza incapacităţii lor de a prevedea căderile puternice de zăpadă care au paralizat capitala rusă luni seara, informează AFP.



"Premierul Moscovei este extrem de nemulţumit de activitatea Biroului de Meteorologie, care nu a furnizat o prognoză exactă", a declarat purtătorul de cuvânt Serghei Ţoi, citat de Interfax. Potrivit acestuia, meteorologii au prevăzut un strat de zăpadă de 1-2 cm la Moscova, or noaptea trecută au căzut ninsori importante care au dus la un strat de zăpadă de 12-15 cm. Or, aşa ceva este "inadmisibil", a tunat acesta, citează Agerpres.

Căderile de zăpadă de luni noaptea, cele mai importante din această toamnă, au condus la ambuteiaje pe kilometri întregi în Moscova, sfârşind prin a paraliza practic traficul, în pofida intervenţiei serviciilor municipale de degajare a drumurilor. "Serviciile orăşeneşti şi-au făcut datoria, dar asemenea erori pot costa scump şi vor face obiectul unei examinări la cel mai înalt nivel", a ameninţat responsabilul din primărie. Peste 6.000 de maşini de salubrizare au fost mobilizate în acelaşi timp, ceea ce a creat numeroase probleme automobiliştilor moscoviţi.

×
Subiecte în articol: externe