x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moştenitorul imperiului cosmeticelor Estee Lauder, reales la şefia Congresului Mondial Evreiesc

Moştenitorul imperiului cosmeticelor Estee Lauder, reales la şefia Congresului Mondial Evreiesc

08 Mai 2013   •   08:40
Moştenitorul imperiului cosmeticelor Estee Lauder, reales la şefia Congresului Mondial Evreiesc

Preşedintele Congresului Mondial Evreiesc (WSJ) Ronald Lauder, miliardar, filantrop, moştenitorul imperiului cosmeticelor Estee Lauder şi preşedinte şi acţionar principal al Central European Media Enterprises (CME), a fost reales preşedinte al WJC.

Realegerea s-a făcut în cadrul lucrărilor celei de-a 14-a Adunări Generale a Congresului Mondial Evreiesc, care s-a desfăşurat timp de trei zile la Budapesta. Lauder era preşedinte al WJC din 2007. El nu a avut contracandidaţi la aceste alegeri.

După realegere, Lauder a declarat că “este entuziasmat că poate servi drept preşedinte pentru următorii patru ani”.

Miliardarul filantrop – fiul unei mari figuri a lumii cosmeticelor, Estee Lauder – Ronald este foarte activ într-o multitudine de organizaţii evreieşti internaţionale, dar are legături şi cu lumea politică şi diplomatică. De altfel, a fost ambasador al SUA în Austria din 1986 până în 1987 şi sub-secretar adjunct al Apărării pentru chestiuni europene şi NATO, din 1983 până în 1986. În 1987 a creat Ronald S. Lauder Foundation, care se ocupă de reclădirea comunităţilor evreieşti în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

Congresul, la care au participat premierul ungar Viktor Orban şi ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, s-a încheiat marţi cu un discurs al lui Lauder. Lucrările Adunării Generale s-au ţinut la Budapesta, în semn de solidaritate cu evreii din Ungaria, într-un moment în care incidentele antisemite s-au înmulţit în această ţară în ultimul an.


×
Subiecte în articol: mostenitor imperiu cosmetice estee lauder