x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din Franţa a fost respinsă

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din Franţa a fost respinsă

11 Iul 2022   •   23:55
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din Franţa a fost respinsă

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului din Franţa, a respins, luni după-amiază, moţiunea de cenzură depusă de opoziţia de stânga împotriva Guvernului Elisabeth Borne.

Moţiunea de cenzură depusă de coaliţia de stânga Noua Uniune Populară Ecologică şi Socială (NUPES), condusă de Jean-Luc Mélenchon şi formată din partidele Franţa Nesupusă, Polul Ecologist, Partidul Comunist şi Partidul Socialist, a primit doar 146 de voturi pentru, conform cotidianului Le Monde şi postului BFMTV. Pentru a fi adoptată moţiunea avea nevoie de cel puţin 289 de voturi în Adunarea Naţională.

Moţiunea de cenzură nu a avut succes, în contextul în care formaţiunea de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională, din care face parte fosta candidată la preşedinţie Marine Le Pen, a decis în ultimul moment să nu se ralieze planului de înlăturare a Guvernului Elisabeth Borne, instalat de preşedintele Emmanuel Macron.

"Am luat decizia responsabilă de a fi opoziţie constructivă. Traversăm deja o criză socială, economică şi în materie de securitate, nu avem nevoie de o criză de regim politic", a argumentat deputatul Alexandre Loubet, într-un mesaj transmis în numele grupului politic al partidului Mobilizarea Naţională (RN).

(sursa: Mediafax)

×