x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce a atacat Iranul, pentru prima dată din propriul teritoriu, Israelul, în cea mai agresivă campanie din istorie împotriva Țării Sfinte. Regele Abdullah a decretar stare de urgență

De ce a atacat Iranul, pentru prima dată din propriul teritoriu, Israelul, în cea mai agresivă campanie din istorie împotriva Țării Sfinte. Regele Abdullah a decretar stare de urgență

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2024   •   10:40
De ce a atacat Iranul, pentru prima dată din propriul teritoriu, Israelul, în cea mai agresivă campanie din istorie împotriva Țării Sfinte. Regele Abdullah a decretar stare de urgență
Sursa foto: Hepta

Iranul spune că atacul său asupra Israelului este un răspuns la lovitura israeliană asupra consulatului iranian din Damasc.Pentru prima dată, Iranul lansează un atac direct asupra Israelului din propriul său teritoriu.

Ministerul de Externe al Iranului a declarat că țara a răspuns la ceea ce a numit „actul agresiv al regimului sionist împotriva ambasadei Iranului la Damasc”, scrie CNN.

Într-o declarație publicată pe Telegram, ministerul a spus că forțele armate iraniene „își exercită dreptul inerent la autoapărare stipulat în articolul 5 din Carta Națiunilor Unite și ca răspuns la agresiunile militare repetate ale regimului sionist și mai ales ca răspuns la atacul asupra consulatului Iranului din Damasc de la începutul acestei luni.

Răspunsul Republicii Islamice Iran în exercitarea dreptului la autoapărare arată abordarea responsabilă a Iranului față de pacea și securitatea regională și internațională.

În declarația ministerului, reprezentanții concluzionează: „Dacă este necesar, Republica Islamică Iran nu va ezita să ia mai multe măsuri defensive pentru a-și proteja interesele legitime împotriva oricăror acțiuni militare agresive și a utilizării ilegale a forței”.

Mass-media de stat iordaniană arată că Majestatea Sa Regele Abdullah declară stare de urgenţă asupra tuturor pământurilor Regatului Haşemit al Iordaniei.

Israelul nu a confirmat că a efectuat atacul de la Damasc pe 1 aprilie, dar a negat afirmația Iranului potrivit căreia clădirea lovită ar fi un consulat, spunând că este o „clădire militară a forțelor Quds”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: motive atac iran regele abdullah