x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Muncă în folosul comunităţii, pentru că au ocupat casa unui britanic

Muncă în folosul comunităţii, pentru că au ocupat casa unui britanic

de Carmen Plesa    |    22 Mar 2010   •   00:00

Un cuplu de români care a ocupat ilegal casa unui britanic a fost condamnat la muncă în folosul comunităţii, informează Daily Mail.

Tribunalul din Northampton a decis ca Mihai şi Laura Dediu să presteze câte 1.000 de ore de muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă de 12 luni.

La 7 decembrie 2009, un proprietar britanic s-a întors mai repede de la serviciu, pentru că-şi uitase portofelul acasă. Sau la ceea ce considera "acasă", pentru că, ajuns la domiciliu, a descoperit o familie de români care se muta în locuinţa sa, sub privirile copilului lor.

Românii au pretins că li se spuse că apartamentul cu două dormitoare din Northampton era gol de mai mult timp şi că se pot muta în el.

"Proprietarul s-a întors acasă la 5 P.M., ca să vadă că pe locul său de parcare era o altă maşină, iar luminile din casă erau aprinse. Intră şi îi găseşte pe cei doi inculpaţi şi pe copilul acestora. Ne întoarcem în vremurile lui Dickens, din câte se pare. Întrebat ce se întâmplă, acuzatul spune că tocmai se mută în casă şi că urmează să schimbe încuietorile de la uşă, ca parte a acestui proces", a rezumat judecătorul de caz faptele petrecute la sfârşitul anului trecut.

Mihai Dediu (30 de ani) şi soţia sa, Laura (24 de ani), au pledat vinovaţi la acuzaţia de distrugere a ferestrelor şi uşilor casei. Acuzaţia de hoţie şi spargere a fost retrasă, în cazul celor doi.
Avocatul românilor a spus la tribunal că aceştia n-au fost rău intenţionaţi, ci doar au ascultat de sfatul unui bărbat întâlnit la magazin, care le-a spus că acea casă ar fi goală şi că se pot muta în ea.

Una dintre vecinile proprietarului britanic a declarat pentru Daily Mail că nu e de mirare că a crezut cineva că acel apartament e gol, deoarece bărbatul ducea o viaţă foarte discretă, iar draperiile de la ferestre erau mereu trase.

×
Subiecte în articol: diaspora