x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Muncitorii din Oţelul Roşu se zbat între viaţă şi moarte

Muncitorii din Oţelul Roşu se zbat între viaţă şi moarte

26 Aug 2009   •   00:00

"Sunt stabili, dar în stare foarte critică amândoi", spune dr. Mihaela Pasztori, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara despre starea celor doi muncitori accidentaţi în explozia de la combinatul siderurgic Oţelu Roşu este stabilă, dar critică.



Cei doi bărbaţi au fost preluaţi, marţi dimineaţa, de medicii de la Clinica de Politraumatologie, Chirurgie Reparatorie şi Arşi (Casa Austria) din Timişoara, fiind aduşi de la Spitalul Caransebeş, în stare foarte gravă. Ei sunt sedaţi permanent pentru a putea face faţă durerilor provocate de arsuri. Prof. dr. Gheorghe Nodiţi, chirurg în cadrul Clinicii, arată că una dintre victime are arsuri pe aproape întreaga suprafaţă a corpului, ceea ce-i reduce la maximum şansele de supravieţuire, arsurile având şi un grad foarte mare de profunzime. "Sunt arsuri de gradul III, care fac ca şansele pentru el să fie, practic, inexistente", a afirmat medicul citat de Agerpres.

Cel de-al doilea muncitor are arsuri pe 35% din suprafaţa corpului, dar şi arsurile acestuia sunt deosebit de profunde, complicând situaţia. "Aproape 20% din suprafaţa arsă este afectată la o adâncime de gradul III, dar cu el o să încercăm să facem manevre mai rapide, prin care să înlocuim suprafeţele respective cu ţesuturi recoltate din alte părţi ale corpului", a spus Nodiţi. Potrivit acestuia, medicii vor aştepta două-trei zile pentru ca gradul de profunzime al arsurilor să se stabilizeze, după care vor proceda la manevrele care se vor impune.

Pe de altă parte, mama rănitului care are cele mai grave arsuri a venit în doliu la spital la Timişoara. "În urmă cu trei săptămâni l-am înmormântat pe fiul meu cel mare, de 40 de ani, care a murit în urma unui infarct", a spus femeia, care se teme că şi-ar putea pierde şi al doilea fiu.

Un muncitor a murit şi alţi doi au fost răniţi în urma unei puternice explozii care a avut loc în noaptea de luni spre marţi la combinatul siderurgic Oţelu Roşu din judeţul Caraş-Severin. Muncitorul decedat era şef de tură şi avea 44 de ani. Se pare că un cuptor încins cu o capacitate de 94 de tone a explodat, după ce un dispozitiv cu electrozi a căzut în interiorul acestuia. Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exploziei.

×
Subiecte în articol: externe