x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PREMIERĂ MONDIALĂ: Invadat de HOŢII DE BUZUNARE, Muzeul Luvru a fost închis!

PREMIERĂ MONDIALĂ: Invadat de HOŢII DE BUZUNARE, Muzeul Luvru a fost închis!

10 Apr 2013   •   17:14
PREMIERĂ MONDIALĂ: Invadat de HOŢII DE BUZUNARE, Muzeul Luvru a fost închis!

Muzeul Luvru a fost inchis miercuri iar angajatii au intrat in greva, exasperati de asaltul continuu al hotilor de buzunare care ii ataca atat pe ei cat si pe turisti.

Cotidianul Le Monde citeaza un reprezentatnt sindical care spune ca angajatii au ajuns la capatul rabdarii: “Vin cu frica in suflet la munca, pentru ca se confrunta cu bande organizate de hoti de buzunare din ce in ce mai agresivi. Printre ei sunt minori care au acces gratuit si, chiar daca sunt luati de politie, revin dupa cateva zile”.

O suta de functionari de la Luvru s-au adunat miercuri in fata ministerului francez al Culturii, o delegatii fiind primita la discutii. Alti 200 de angajati au cerut sa iasa la pensie, a informat directorul muzeului.

Dezastrul provocat de hotii de buzunare la Luvrul a fost semnalata inca din decembrie, cand conducerea muzeului a depus o plangere la Parchet.

In acest moment, “justitia si politia sunt mobilizate”, urmand sa se puna la punct un dispozitiv de securitate adaptat problemei cu care se confrunta celebrul muzeu.

Anul trecut, Luvrul a fost cel mai vizitat muzeu din lume.

×
Subiecte în articol: muzeul luvru