x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Muzeul Luvru va majora preţurile biletelor sale, cu şase luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Muzeul Luvru va majora preţurile biletelor sale, cu şase luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

de Redacția Jurnalul    |    09 Dec 2023   •   07:40
Muzeul Luvru va majora preţurile biletelor sale, cu şase luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris
Sursa foto: pixabay.com

Muzeul Luvru a anunţat vineri o majorare a preţurilor pentru biletele sale de intrare, cu şase luni înainte de Jocurile Olimpice, când se aşteaptă ca Parisul să primească şi mai mulţi turişti decât de obicei, informează AFP.

Începând din 15 ianuarie 2024, un bilet de intrare în Muzeul Luvru va costa 22 de euro, după ce preţul său a rămas fixat la 17 euro începând din anul 2017.

Această creştere de 29% trebuie să fie comparată cu inflaţia medie de 30% înregistrată în aceeaşi perioadă, conform indicelui preţurilor de consum din Franţa, publicat de INSEE (Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice).

Luvru este cel mai vizitat muzeu din lume, cu 86.000 de metri pătraţi de spaţii deschise pentru public şi cu 7,2 milioane de vizitatori în 2022.

Vânzările de bilete i-au adus 76,5 milioane de euro anul trecut, potrivit raportului său anual. Acea sumă acoperă însă doar un sfert din cheltuielile sale de funcţionare, restul fiind finanţat din credite de la Ministerul Culturii şi din alte surse, inclusiv din sponsorizări.

×
Subiecte în articol: muzeul luvru bilete pret