x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NASA va lansa un telescop care va dezvălui misterele Soarelui

NASA va lansa un telescop care va dezvălui misterele Soarelui

03 Feb 2010   •   00:00
 NASA va lansa un telescop care va dezvălui misterele Soarelui

NASA a anunţat astăzi că va lansa săptămâna viitoare un telescop spaţial al cărui obiectiv principal va fi transmiterea de fotografii ale Soarelui, pentru a-i dezvălui misterele. Observatorul Dinamic Solar va fi transportat în spaţiu de o rachetă Atlas V, ce va fi lansată de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, la 9 februarie, ore 15.30 GMT.



"Camerele sale vor studia petele şi furtunile solare, într-un sistem de pixeli şi culori pe care niciun alt observator din istoria fízicii solare nu l-a avut. Cu ajutorul acestui telescop vom dezvălui secretele ascunse ale Soarelui, având la dispoziţie o cantitate foarte mare de imagini", potrivit comunicatului transmis de agenţia spaţială nord-americană.

Potrivit lui Liz Citrin, de la Centrul Goddard pentru Zborurile Spaţiale din cadrul NASA, imaginile surprinse de telescop vor ajuta la înţelegerea dinamicii Soarelui, furnizând totodată instrumentele de prezicere a comportamentului acestei stele.

Telescopul va analiza, de asemenea, câmpurile magnetice ale Soarelui, viteza vântului solar, particulele energetice, dar şi variaţiile de radiaţie.

Agerpres

×
Subiecte în articol: externe