x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO, ameninţare "serioasă" pentru Rusia

NATO, ameninţare "serioasă" pentru Rusia

09 Feb 2010   •   00:00
NATO, ameninţare "serioasă" pentru Rusia

Secretarul Consiliului de Securitate rus, Nikolai Patruşev, a declarat că NATO continuă să reprezinte o ameninţare "destul de serioasă" pentru Rusia, în special din cauza extinderii.



"Alianţa Nord-Atlantică este o ameninţare serioasă pentru noi", a declarat Patruşev, relatează RIA Novosti, citată de Mediafax. "Avem mari dubii că Rusia se va simţi mai în siguranţă dacă procesul de extindere a NATO va continua; aceasta este poziţia comună a autorilor noii doctrine militare ruse", precizează oficialul rus.

După destrămarea Pactului de la Varşovia în 1991, Alianţa s-a tot extins de la 12 la 28 de state membre, reaminteşte secretarul Consiliului de Securitate rus.

"NATO va atrage ţări ca Georgia sau Ucraina", adaugă oficialul rus, acuzând Alianţa Nord-Atlantică de faptul că ar fi oferit armament regimului de la Tbilisi în vederea conflictului din Osetia de Sud, din august 2008.

"Atragem atenţia că înarmarea Georgiei continuă. Ne întrebăm de ce. Să nu ne aşteptăm oare la un nou atac georgian?", încheie Patruşev.

×
Subiecte în articol: externe