x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO promite asistenţă Kievului

NATO promite asistenţă Kievului

de Agerpres    |    20 Mai 2014   •   19:09
NATO promite asistenţă Kievului

NATO a promis asistenţă Kievului şi şi-a exprimat disponibilitatea de a trimite o echipă de experţi pentru a contribui la reformarea forţelor de securitate, a informat marţi Ministerul Apărării ucrainean, după o reuniune a grupului de lucru Ucraina-NATO, relatează RIA Novosti.

Participanţii la reuniune au subliniat "importanţa Ucrainei pentru garantarea păcii şi securităţii în Europa şi în lumea întreagă" şi şi-au exprimat voinţa de a-şi intensifica în continuare cooperarea, potrivit ministerului.

În prezent, ajutorul NATO către armata ucraineană include, între altele, furnizarea de echipamente de pompare, sârmă ghimpată, baterii. Un lot trimis anterior se află deja la frontiera ucraineană şi include căşti, veste antiglonţ şi dispozitive de vedere pe timp de noapte.

NATO a luat o serie de măsuri în scopul de a garanta securitatea aliaţilor săi, printre care şi România. Alianţa va lua, de asemenea, măsuri pentru a întări sistemul de alertă timpurie şi a potenţa forţele de răspuns, potrivit aceleiaşi surse. 

×
Subiecte în articol: nato ucraina