x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nava Alan Kurdi a primit permisiunea de a debarca în Sicilia 32 de migranţi libieni salvaţi de pe mare

Nava Alan Kurdi a primit permisiunea de a debarca în Sicilia 32 de migranţi libieni salvaţi de pe mare

29 Dec 2019   •   11:30
Nava Alan Kurdi a primit permisiunea de a debarca în Sicilia 32 de migranţi libieni salvaţi de pe mare

Nava germană Alan Kurdi a primit permisiunea de a acosta în portul sicilian Pozzallo, după ce joi seara a salvat 32 de migranţi de pe Marea Mediterană, transmite duminică dpa.

Purtătorul de cuvânt Gorden Isler al organizaţiei caritabile Sea-Eye, care gestionează nava ce realizează operaţiuni de salvare, a confirmat sâmbătă seara că migranţii salvaţi ar putea fi debarcaţi în Pozzallo cel mai devreme duminică dimineaţa.

Alan Kurdi a salvat migranţii în largul coastei libiene după ce a primit un apel de urgenţă joi seara. Toate persoanele salvate au declarat că sunt cetăţeni libieni.

Isler a precizat că de data aceasta operaţiunea de salvare a fost mult mai rapidă, ceea ce sugerează că în 2020 va fi "normală" salvarea oamenilor şi transportarea lor într-un loc sigur.

Începând de anul trecut, Italia şi Malta au refuzat în mod repetat să îşi deschidă porturile navelor ce salvează migranţi, cu excepţia cazului în care alte state membre ale UE acceptă să preia o parte din migranţi.

Negocierea modului în care sunt distribuiţi migranţii salvaţi este adesea dificilă, aceştia fiind blocaţi pe mare până la încheierea unui acord. De obicei, acest lucru se întâmplă cu ajutorul Comisiei Europene.

"Aceste perioade de aşteptare pot fi în mod absolut evitate dacă Europa ar agrea în cele din urmă un mecanism previzibil", a opinat Isler.

La începutul lunii decembrie nava Alan Kurdi a mai debarcat în Italia refugiaţi salvaţi de pe Mediterană .

Nava poartă numele băieţelului sirian Alan Kurdi, în vârsta de 3 ani, care s-a înecat în Marea Mediterană în 2015 în timp ce familia lui încerca să ajungă în Europa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti italia