x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O navă înregistrată în Marea Britanie a fost atacată în strâmtoarea Bab el-Mandeb

O navă înregistrată în Marea Britanie a fost atacată în strâmtoarea Bab el-Mandeb

de Redacția Jurnalul    |    19 Feb 2024   •   08:30
O navă înregistrată în Marea Britanie a fost atacată în strâmtoarea Bab el-Mandeb
Sursa foto: Hepta

Firma britanică de securitate maritimă Ambrey a informat că o navă de transport marfă, sub pavilion Belize, înregistrată în Marea Britanie și operată de Liban, a raportat că a fost atacată în strâmtoarea Bab el-Mandeb.

Agenția britanică de operațiuni comerciale maritime (UKMTO) a arătat, duminică, că a primit un raport privind un incident la 35 de mile marine de Al Mukha, în Yemen, și că o explozie în imediata apropiere a navei a provocat pagube. Tot echipajul este în siguranță, a precizat agenția într-o notă de informare, potrivit Reuters.

Nava se îndrepta spre nord în timpul călătoriei sale de la Khor Fakkan, Emiratele Arabe Unite, la Varna, în Bulgaria, când a avut loc atacul, a precizat Ambrey.

Atacul se bănuiește că ar fi venit din partea grupării insurgente Houthi. Aceasta a lansat de la jumătatea lunii noiembrie anul trecut atacuri repetate cu drone și rachete împotriva navelor comerciale în Marea Roșie și în strâmtoarea Bab el-Mandeb, susținând că acționează în solidaritate cu palestinienii.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marea Britanie atacata nava