x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Navalnîi descrie realitatea dură din închisoarea arctică „Lupul polar”

Navalnîi descrie realitatea dură din închisoarea arctică „Lupul polar”

de Redacția Jurnalul    |    26 Dec 2023   •   22:00
Navalnîi descrie realitatea dură din închisoarea arctică „Lupul polar”
Sursa foto: antena3

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a confirmat marți sosirea sa în închisoarea înzăpezită deasupra Cercului Arctic și a declarat că are o stare de spirit excelentă, în ciuda unei călătorii obositoare de 20 de zile pentru a ajunge acolo, relatează Reuters.

Navalnîi a postat o actualizare pe X prin intermediul avocaților săi, după ce aliații săi au pierdut legătura cu el timp de mai bine de două săptămâni, în timp ce se afla în tranzit, fără a avea informații despre locul unde a fost dus, ceea ce a provocat exprimarea îngrijorării din partea politicienilor occidentali.

Purtătoarea sa de cuvânt a declarat luni că Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost localizat în colonia penală IK-3, situată la nord de Cercul Polar, la Kharp, în regiunea Yamal-Nenets, la aproximativ 1.900 km nord-est de Moscova.

„Sunt noul vostru Părinte Frost”, a scris Navalnîi în glumă în prima sa postare din noua închisoare, o referire la condițiile meteorologice aspre de acolo.

„Ei bine, acum am o haină din piele de oaie, o pălărie ushanka (o căciulă de blană cu clapete care acoperă urechile) și, în curând, voi primi valenki (încălțăminte tradițională rusă de iarnă)”, a mai sus el.

La aproximativ 60 km nord de Cercul Arctic, închisoarea a fost fondată în anii 1960 ca parte a ceea ce a fost odată sistemul GULAG de lagăre de muncă forțată sovietice, potrivit ziarului Moskovsky Komsomolets.

Navalnîi, care le-a mulțumit susținătorilor săi și tuturor celorlalți pentru grija lor față de bunăstarea sa în timpul lungului său transfer, a declarat că a văzut gardieni cu mitraliere și câini de pază și că a ieșit la plimbare în zona de exerciții despre care a spus că se află într-o celulă vecină, a cărei podea a spus că era acoperită de zăpadă.

În rest, el a spus că doar a văzut gardul perimetral de la fereastra celulei.

„Oricum, nu vă faceți griji pentru mine. Sunt în regulă. Mă bucur nespus de mult că am ajuns în sfârșit aici”, a spus Navalnîi.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Navalnîi inchisoare