x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reacții ale premierilor britanic și spaniol și ale președintei CE după moartea lui Navalnîi

Reacții ale premierilor britanic și spaniol și ale președintei CE după moartea lui Navalnîi

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2024   •   17:15
Reacții ale premierilor britanic și spaniol și ale președintei CE după moartea lui Navalnîi
Sursa foto: Hepta

"Este o veste teribilă", a fost reacția premierului britanic, Rishi Sunak, când a aflat că disidentul rus Alexei Navalnîi a murit în închisoare. La rândul său, Ursula von der Leyen, președinte al Comisiei Europene s-a arătat profund tulburată de vestea că Navalnîi a murit.

"În calitate de cel mai aprig apărător al democrației rusești, Alexei Navalnîi a dat dovadă de un curaj incredibil de-a lungul vieții sale. Gândurile mele se îndreaptă către soția sa și către poporul rus, pentru care aceasta este o tragedie uriașă", a afirmat Sunak, potrivit Sky News.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris pe contul său de pe platforma X că e profund tulburată și întristată de vestea morții lui Alexei Navalnîi.

”Putin nu se teme de nimic mai mult decât de disidența din partea propriului său popor. O amintire sumbră a ceea ce reprezintă Putin și regimul său. Să ne unim în lupta noastră pentru a proteja libertatea și siguranța celor care îndrăznesc să se ridice împotriva autocrației”, a scris Ursula von der Leyen.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, într-o postare pe X: ”Sunt șocat de vestea morții în închisoare a lui Alexei Navalnîi, închis pe nedrept de regimul Putin pentru apărarea drepturilor omului și a democrației. Condoleanțe familiei și prietenilor lui și tuturor celor din Rusia care apără valorile democratice și plătesc pentru ele cele mai mari prețuri

Disidentul rus Alexei Navalnîi a murit în închisoare, a anunțat vineri Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia.

Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispășea o pedeapsă cumulată de peste 30 de ani pentru diferite infracțiuni despre care el a susținut că sunt înscenate cu scop politic.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Navalnîi moarte reactii