x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Neinvitaţi, doi americani au participat la dineul dat de Barack Obama (Video)

Neinvitaţi, doi americani au participat la dineul dat de Barack Obama (Video)

26 Noi 2009   •   00:00

Doi americani au participat, fără a fi invitaţi, la dineul oficial organizat, marţi seara, la Casa Albă, trecând de filtrele de securitate pentru a fi alături de personalităţi ca vicepreşedintele Joe Biden sau şeful personalului Casei Albe, relatează Washington Post.



Tareq and Michaele Salahi - care aspiră să devină vedete de televiziune - au sosit la Casa Albă şi apoi şi-au postat pe Facebook fotografii realizate împreună cu personalităţile prezente la reuniunea de elită. "Suntem onoraţi să participăm la dineul oficial de la Casa Albă în onoarea Indiei cu preşedintele Obama şi Prima Doamnă!", a scris unul dintre ei pe pagina comună de pe Facebook. Dar un oficial al Casei Albe a declarat că cei doi nu au fost invitaţi la dineu, nu se aflau pe lista oficială de oaspeţi şi nu au stat niciodată la masa aranjată în cortul instalat pe Peluza de Sud.

Deşi Casa Albă nu a oferit nicio explicaţie, se pare că este pentru prima dată în istoria modernă când cineva reuşeşte să participe neinvitat la un dineu oficial organizat la Casa Albă. Oaspeţii neinvitaţi s-au aflat în aceeaşi încăpere cu preşedintele Barack Obama, prima doamnă, Michelle Obama, şi premierul indian, Manmohan Singh, deşi nu se ştie dacă ei s-au întâlnit cu cei trei. "Oricine intră la Casa Albă trece prin magnetometre şi alte niveluri de scanare", a declarat Ed Donovan, un purtător de cuvânt al Secret Service. "La fel au stat lucrurile şi în cazul dineului oficial de aseară (marţi - n.red.). Nimeni nu s-a aflat în faţa vreunui risc sau vreunei ameninţări".

Donovan a explicat că ancheta internă preliminară derulată miercuri a identificat "un punct de control al Secret Service care nu a respectat procedura corectă pentru a se asigura că cele două persoane sunt pe lista invitaţilor". Potrivit unui oficial din cadrul administraţiei, Casa Albă va realiza propria anchetă.

×
Subiecte în articol: externe