x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu nu face suficient de mult pentru a ajunge la un acord pentru eliberarea ostaticilor, susţine Joe Biden

Netanyahu nu face suficient de mult pentru a ajunge la un acord pentru eliberarea ostaticilor, susţine Joe Biden

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2024   •   22:45
Netanyahu nu face suficient de mult pentru a ajunge la un acord pentru eliberarea ostaticilor, susţine Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu nu face suficient de mult pentru a ajunge la un acord în vederea eliberării ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza, relatează AFP.

Întrebat de jurnalişti dacă Benjamin Netanyahu "face suficient de mult" pentru a obţine un acord, Joe Biden a răspuns negativ. El a făcut această declaraţie la sosirea la Casa Albă pentru o reuniune cu negociatorii americani implicaţi în acest dosar.

De asemenea, declaraţia sa are loc după ce forţele israeliene au recuperat în cursul weekendului cadavrele a şase ostatici, inclusiv cel al lui Hersh Goldberg-Polin, un americano-israelian în vârstă de 23 de ani, dintr-un tunel din Fâşia Gaza unde fuseseră recent ucişi de combatanţi ai Hamas.

Tragedia a declanşat critici asupra strategiei administraţiei Biden de a obţine o încetare a focului în Gaza şi a intensificat presiunea israelienilor asupra lui Netanyahu de a-i aduce acasă pe ostaticii rămaşi în viaţă. Confederaţia sindicală Histadrut, cea mai mare din ţară, a declanşat o grevă generală pentru a-l presa pe premierul Benjamin Netanyahu să accepte un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza, dar tribunalul muncii a decis că mişcarea de protest trebuie să înceteze.

Întrebat dacă plănuieşte să prezinte o propunere finală de acord celor două părţi în această săptămână, Biden a răspuns: "Suntem foarte aproape de asta".

AGERPRES

×