x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu a respins propunerile Hamas pentru realizarea unui acord de încetare a focului

Netanyahu a respins propunerile Hamas pentru realizarea unui acord de încetare a focului

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2024   •   21:56
Netanyahu a respins propunerile Hamas pentru realizarea unui acord de încetare a focului
Sursa foto: Hepta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins propunerile Hamas pentru realizarea unui acord de încetare a focului. Șeful cabinetului a mai spus că „victoria totală” în Gaza este posibilă în câteva luni, potrivit BBC.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a respins termenii de încetare a focului propuși de Hamas. El a spus că negocierile cu grupul „nu duc nicăieri” și a descris termenii lor ca fiind „bizari”.

„Nu există altă soluție decât o victorie completă și finală. Dacă Hamas va supraviețui în Gaza, este doar o chestiune de timp până la următorul masacru”, a spus Netanyahu, miercuri, într-o conferință de presă.

El a mai spus că forțele israeliene au primit ordin să se pregătească pentru a acționa în orașul Rafah, din sudul Gaza, unde mii de palestinieni au fugit pentru a scăpa de lupte.

Hamas a înaintat o ofertă pentru realizarea unui acord în cadrul discuțiilor la care mai participă SUA, Qatar și Egipt. Organizația vrea un plan în trei faze care se va desfășura pe o perioadă de patru luni și jumătate.

Conform propunerii, toți ostaticii vor fi eliberați în schimbul a sute de palestinieni întemnițați în Israel, inclusiv militanți de rang înalt. De asemenea, Hamas ar rămâne la putere în Gaza și ar avea voie să-și reconstruiască forțele militare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: netanyahu hamas acord propuneri