x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu: Nu vom încerca să ocupăm sau să guvernăm Gaza

Netanyahu: Nu vom încerca să ocupăm sau să guvernăm Gaza

de Redacția Jurnalul    |    10 Noi 2023   •   10:30
Netanyahu: Nu vom încerca să ocupăm sau să guvernăm Gaza

Israelul nu va căuta să cucerească, să ocupe sau să conducă Gaza după războiul împotriva Hamas, dar va fi nevoie de o "forță credibilă" "pentru a intra în enclava palestiniană dacă este necesar pentru a preveni apariția unor amenințări militare", a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

"Cred că este clar cum trebuie să arate viitorul Gaza. Hamas va dispărea: trebuie să o distrugem pentru binele tuturor, pentru binele civilizației și pentru binele palestinienilor și al israelienilor", a declarat premierul Benjamin Netanyahu, intervievat de Fox News. Acesta a reiterat ideea potrivit căreia guvernul său nu este de acord cu o încetare a focului în Gaza: "Ar însemna să ne predăm în fața Hamas, să ne predăm în fața terorii, a Iranului. Nu va exista o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor".

Șase persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra spitalului Shifa din Gaza, potrivit directorului general al spitalului, Abu Salmiya, citat de presa palestiniană.

În bătălia pentru cartierul general militar al Hamas - Israelul a susținut întotdeauna că punctul de comandă central al facțiunii palestiniene este ascuns sub spitalul Shifa din apropiere - armata a afirmat că a ucis "50 de teroriști". În acel loc ar fi fost "pregătiți" "agenții pentru atacul criminal din 7 octombrie" și au fost găsite documente ale serviciilor de informații militare, ateliere pentru producția de rachete antitanc și posturi de lansare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu gaza