x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu:„Războiul renașterii” se va încheia doar după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite

Netanyahu:„Războiul renașterii” se va încheia doar după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2024   •   23:45
Netanyahu:„Războiul renașterii” se va încheia doar după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus luni că războiul se va încheia numai după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite. El l-a numit „Războiul renașterii” în timpul unei reuniuni dedicate împlinirii unui an de la atacul Hamas asupra Israelului.

Benjamin Netanyahu a vorbit luni la o reuniune specială a guvernului pentru a marca împlinirea unui an de la masacrul din 7 octombrie 2023. El a descris atacul drept o „zi neagră” și „cel mai îngrozitor atac asupra poporului evreu de la Holocaust”.

Premierul a mai spus că „spre deosebire de Holocaust ne-am ridicat împotriva dușmanilor noștri și am purtat un război aprig”.

Netanyahu a vorbit despre „război de renaștere” și a spus că acesta se va încheia numai după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite, potrivit Sky News.

Acestea includ răsturnarea Hamas, eliberarea ostaticilor, „dejucarea oricărei amenințări viitoare din Gaza” și întoarcerea israelienilor în siguranță la casele lor din nord și sud.

„Schimbăm realitatea securității în regiunea noastră. De dragul copiilor noștri, de dragul viitorului nostru, să ne asigurăm că ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie nu se va mai întâmpla. Niciodată”, a precizat Benjamin Netanyahu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: netanyahu război obiective Israel