x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New Deal for Europe, planul pentru combaterea şomajului juvenil. Câţi bani pun la bătaie Franţa şi Germania

New Deal for Europe, planul pentru combaterea şomajului juvenil. Câţi bani pun la bătaie Franţa şi Germania

13 Mai 2013   •   22:01
New Deal for Europe, planul pentru combaterea şomajului juvenil. Câţi bani pun la bătaie Franţa şi Germania

Germania şi Franţa vor lansa "New Deal for Europe", un plan care vizează combaterea şomajului în rândul tinerilor, al cărui nivel a depăşit 50% în câteva ţări europene.

Iniţiativa implică acordarea de credite de miliarde de euro de către Banca Europeană pentru Investiţii, pentru a promova educaţia, pregătirea şi plasarea în locuri de muncă a tinerilor şomeri.

Planul va fi prezentat la Paris la 28 mai de către miniştrii Muncii din Franţa şi Germania, Michel Sapin, respectiv Ursula von der Leyen. La întâlnirea organizată de BEI şi investitorul filantrop germano-american Nicolas Berggruen vor participa şi finanţiştii şefi din cele două ţări, Wolfgang Schaeuble şi Pierre Moscovici, se vor alatura intalnirii .

"New Deal", denumit astfel după planului de revenire din Marea Depresiune al presedintelui american Franklin D. Roosevelt, se bazează pe fonduri de şase miliarde de euro pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor. Banii ar putea fi utilizaţi pentru garantarea unor împrumuturi de până la 10 ori mai mari, în acelaşi scop.

Preşedintele BEI, Werner Hoyer, a declarat că sistemul dual de formare şi pregătire folosit în Germania ar putea fi introdus şi în statele din sudul Europei, în special Grecia şi Spania, unde flagelul şomajului juvenil a ajuns la cote uriaşe, iar programul de schimb universitar Erasmus ar putea fi extins la pregătirea non-academică.

×