x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New York Times: Ambasada României în SUA respinge acuzaţiile privind închisoarea CIA din Bucureşti

New York Times: Ambasada României în SUA respinge acuzaţiile privind închisoarea CIA din Bucureşti

de Mihaela Matachita    |    23 Aug 2009   •   00:00

Ambasada României în Statele Unite a răspuns, printr-o scrisoare adresată cotidianului american New York Times (NY Times), că acuzaţiile pe care acesta le-a publicat în legătură cu existenţa unei închisori CIA la Bucureşti "sunt nefondate".

"Autorităţile române au cooperat cu bună-credinţă şi maximă transparenţă cu toate mecanismele şi comisiile internaţionale de anchetă stabilite pentru clarificarea chestiunii presupusei existenţe în România a centrelor secrete de detenţie ale CIA", se mai arată în scrisoarea care prezintă punctul de vedere al MAE român şi care a fost publicată de NY Times.

Răspunsul Ambasadei României la Washington a survenit după ce ziarul a scris, citându-l pe fostul şef al principalei baze de aprovizionare din Europa a agenţiei de spionaj americane, Kyle D. Foggo, că un imobil renovat şi situat pe o stradă aglomerată din Bucureşti a fost folosit drept închisoare secretă a CIA.

Din 2005, România a fost de mai multe ori acuzată că ar fi găzduit astfel de centre de detenţie pentru terorişti, fapt negat de fiecare dată de autorităţile de la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: externe