x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe New York Times: Premierul român apără demersurile de evacuare ale unei televiziuni

New York Times: Premierul român apără demersurile de evacuare ale unei televiziuni

18 Feb 2016   •   14:06
New York Times: Premierul român apără demersurile de evacuare ale unei televiziuni

Situaţia generată de ordinul ANAF de evacuare a sediilor în care funcţionează Antena 3 şi celelalte posturi de televiziune din grupul Intact a fost relatată şi în presa străină, respectiv într-un articol publicat în The New York Times care citează Associated Press:

"Prim-ministrul României a apărat miercuri ordinul de evacuare al sediilor unei televiziuni private cu emisie la nivel naţional, dar a recunoscut că termenul de cinci zile pentru aceasta este prea scurt.

Premierul Dacian Cioloş a fost convocat în Parlament pentru a da explicaţii despre această situaţie, pe care preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a descris-o ca fiind 'o încercare evidentă şi brutală de suprimare a drepturilor".

De asemenea, şi preşedintele României Klaus Iohannis a luat apărarea acestei televiziuni în declaraţii făcute pentru Antena 3.

'Cred că libertatea de exprimare în mass-media nu poate fi suprimată din motive administrative banale", a spus Iohannis. "Modul în care autorităţile financiare au abordat această problemă este cel puţin nepotrivit, dacă nu chiar discutabil'..

Statul român a confiscat studiourile televiziunii Antena în 2014 în urma a unei decizii judecătoreşti pentru a recupera daunele într-un caz de spălare de bani. Autorităţile au emis luni un ordin de evacuare în cinci zile, care a fost atacat în instanţă miercuri de Antena. Cioloş a mai afirmat că autorităţile fiscale naţionale sunt autonome şi că el nu are atribuţii pentru a le spune acestora ce să facă.

Dan Voiculescu, fostul proprietar al (televiziunii) Antena, a început din 2014 să ispăşească o sentinţă de 10 de ani de închisoare, pentru spălare de bani, iar de atunci fiica sa conduce televiziunea. Instanţa a dispus confiscarea studiourilor TV pentru a acoperi prejudiciul." AGERPRES

×