x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NOI ACUZAŢII / Hodorkovski riscă 22 de ani de închisoare

NOI ACUZAŢII / Hodorkovski riscă 22 de ani de închisoare

de Sînziana Stancu    |    25 Feb 2009   •   00:00

Fostul patron al grupului petrolier rus Iukos, Mihail Hodorkovski, a fost transferat din închisoarea siberiană, la Moscova, într-un alt penitenciar, pentru a putea participa la un alt proces, în care este tot acuzat.



Procesul începe la data de 3 martie, la un tribunal din Moscova, iar dacă va fi găsit vinovat, Hodorkovski riscă o pedeapsă suplimentară, de 22 de ani şi 5 luni, după cum a declarat AFP purtătorul de cuvânt al avocatului fostului patron al Iukos, Maksim Dbar. El a mai spus că noile acuzaţii privesc "deturnări de bunuri" aparţinând societăţii petroliere, "deturnare de fonduri" şi "operaţiuni financiare ilegale".

ANCHETĂ DE DOI ANI
Parchetul din Moscova anunţase încă din luna februarie în 2007 că a deschis o nouă anchetă împotriva lui Hodorkovski, care devenise la un moment dat cel mai bogat om din Rusia. După prima, Hodorkovski şi asociatul lui, Platon Lebedev, au fost acuzaţi de operaţiuni ilegale în cadrul companiei, în valoare 896 miliarde de ruble (aproximativ 25 de miliarde de dolari la rata de schimb de astăzi), în perioada 1998-2003.

×
Subiecte în articol: externe