x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nord-coreenii ameninţă că vor arunca în aer sediile unor publicaţii din Seul

Nord-coreenii ameninţă că vor arunca în aer sediile unor publicaţii din Seul

de Mediafax    |    04 Iun 2012   •   12:21
Nord-coreenii ameninţă că vor arunca în aer sediile unor publicaţii din Seul

Armata nord-coreeana a amenintat ca va arunca in aer sediile din Seul ale mai multor publicatii sud-coreene. Acestea din urma s-ar face vinovate de criticarea unui omagiu adus Uniunii Copiilor Coreeni de catre mii de copii, intr-un vast miting organizat de Phenian, relateaza AFP.

Intr-un comunicat foarte detaliat, publicat de catre agentia oficiala nord-coreeana, armata subliniaza ca unitati de rachete si alte forte au stabilit longitudinile si latitudinile in vederea atingerii acestor sedii, situate in centrul capitalei sud-coreene.

Comunicatul citeaza ca tinte cotidienele Chosun Ilbo si JoongAng Ilbo, un post de televiziune controlat de catre cotidianul Dong-A Ilbo si posturile de televiziune KBS, CBS, MBC si SBS.

De asemenea, armata nord-coreeana l-a desemnat ca vinovat pe presedintele conservator al Coreei de Sud, Lee Myung-bak.

"In cazul in care aceste adaposturi ale unor crime monstruoase explodeaza unele dupa altele, clica lui Lee (Myung-bak) va trebui sa fie considerat vinovata in intregime", a subliniat armata, in ceea ce numeste "un ultimatum".

Armata nord-coreeana acuza presa sud-coreeana ca a "improscat cu noroi" un eveniment la care au participat 200.000 de copii, la Phenian, pentru a celebra cea de a 66-a aniversare a Uniunii Copiilor Coreeni, o organizatie creata de catre regim.

Potrivit agentiei oficiale de la Phenian, KCNA, acesti copii i-au promis deplina lor loialitate noului lider Kim Jong-un, fiul si nepotul celor doi precedenti lideri ai Coreei de Nord.

"Tinerii delegati abia isi puteau stapani bucuria infinita (...) si vor sa pastreze pentru intotdeauna, in adancul sufletului lor, imaginea binevoitoare a tovarasului respectat Kim Jong-un", potrivit KCNA.

Armata nord-coreeana a acuzat presa si pe presedintele sud-coreean ca au perceput acest eveniment ca pe un instrument de propaganda creat de Phenian.

Amenintarile Nordului "sunt total lipsite de continut", a reactionat Ministerul sud-coreean al Unificarii, care ia cazul "foarte in serios" si cere Phenianului sa "inceteze imediat cu amenintarile".

De la inceputul lui 2012, Phenianul a amenintat in mai multe randuri Seulul cu "un razboi sfant", in niste diatribe pe un ton tot mai virulent.

×