x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nord-coreenii, copleşiţi de moartea liderului lor: Oamenii urlă de durere şi plâng în hohote pe străzi (VIDEO)

Nord-coreenii, copleşiţi de moartea liderului lor: Oamenii urlă de durere şi plâng în hohote pe străzi (VIDEO)

19 Dec 2011   •   08:39
Nord-coreenii, copleşiţi de moartea liderului lor: Oamenii urlă de durere şi plâng în hohote pe străzi (VIDEO)

Anuntul mortii liderului nord-coreean Kim Jong-Il a fost primit cu lacrimi de cetatenii Coreei de Nord, relateaza BBC News. Imagini realizate la Phenian arata cum mii de persoane s-au adunat in pietele centrale ale oraselor, unde isi plang dictatorul.

Televiziunea oficiala nord-coreeana a anuntat luni ca liderul nord-coreean, Kim Jong Il, in varsta de 69 de ani, care a dezvoltat un puternic cult al personalitatii, a murit sambata in urma unui atac de cord cauzat de "epuizarea fizica si mentala".

Prezentatoarea a prezentat informatia extrem de emotionata, cu vocea gatuita de durere.

Kim Jong-il s-a retras complet din viata publica in luna august a acestui an. Presa straina scria ca ar avea diabet si probleme cu inima si sanatatea nu i-a mai permis sa participe la cateva manifestatii de amploare din ultima perioada. Coreea de Nord n-a recunoscut insa niciodata ca liderul suprem ar suferi de ceva.

Funeraliile vor avea loc pe 28 decembrie la Phenian. De pe 17 pe 29 decembrie, in Coreea de Nord va fi doliu national. (V.M.)



×
Subiecte în articol: kim jong-il