x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nordul Japoniei a fost afectat de o furtună de zăpadă

Nordul Japoniei a fost afectat de o furtună de zăpadă

02 Mar 2018   •   17:06
Nordul Japoniei a fost afectat de o furtună de zăpadă

O persoană a decedat din cauza viscolului care a afectat vineri Hokkaido, cea mai nordică insulă a Japoniei, informează DPA.

Un bărbat de circa 20 de ani a fost găsit mort în localitatea Tomakomai după ce a încercat, împreună cu alte două persoane, să salveze un şofer a cărui maşină rămăsese blocată în stratul gros de zăpadă, potrivit postului public de radio şi televiziune din Japonia, NHK.

În prefectura Aomori, cinci persoane au fost rănite în accidente produse în trafic din cauza viscolului.

Circa o sută de zboruri şi 520 de curse feroviare au fost anulate în Hokkaido, iar aproape 700 de şcoli au fost închise, informează media locale.

Potrivit Agenţiei de meteorologie din Japonia, unele zone de pe insulă nu s-au mai confruntat de mulţi ani cu un viscol atât de puternic.

Un sistem de presiune atmosferică scăzută a provocat ninsori abundente, în unele regiuni stratul de zăpadă ajungând până la 290 de centimetri, cum este cazul oraşului Horokanai, sau de 206 centimetri, în localitatea Date. De asemenea, au fost înregistrate rafale de vânt de până la 159 km/h, în Cape Erimo (Hokkaido), a precizat serviciul de meteorologie.

Circa 7.500 de gospodării de pe insulă s-au confruntat cu pene de curent în cursul nopţii de joi spre vineri, iar peste 300 de maşini au rămas blocate din cauza viscolului în localitatea Shimukappu, conform media locale.

Japonia a avut parte de o iarnă grea, peste zece persoane pierzându-şi viaţa de la începutul lunii februarie din cauza condiţiilor meteorologice severe.

În ianuarie, Tokyo s-a confruntat cu cea mai abundentă ninsoare din ultimii ani, fenomenul provocând rănirea a sute de persoane şi peste 700 de accidente rutiere.AGERPRES/

×
Subiecte în articol: Nordul Japoniei furtună de zăpadă