x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norton preia compania cehă de securitate cibernetică Avast. La ce sumă se ridică tranzacția

Norton preia compania cehă de securitate cibernetică Avast. La ce sumă se ridică tranzacția

12 Aug 2021   •   20:05
Norton preia compania cehă de securitate cibernetică Avast. La ce sumă se ridică tranzacția

Grupul american NortonLifeLock şi Avast vor fuziona într-o afacere estimată la peste 8 miliarde de dolari. Acordul presupune achiționarea de către Norton a acţiunilor din cadrul Avast, urmând să se creeze o firmă de securitate cibernetică mai mare, transmite The Verge.

„Cu această combinaţie, sperăm să ne întărim platforma de securitate cibernetică şi să o facem disponibilă unui număr de peste 500 de milioane de utilizatori”, spune Vincent Pilette, CEO-ul Norton.

Mişcarea va adresa problema reprezentată de numărul tot mai mare al atacurilor de tip ransomware din ultima perioadă. Acest tip de virus duce adesea la întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi poate afecta în acelaşi timp clienţii companiilor atacate, fiind luate în vizor informaţiile personale şi cardurile de credit ale consumatorilor.

Avast, fondat în Republica Cehă, creează software-uri pentru consumatori şi mici businessuri timp de 11 ani, achiziţionând în urmă cu cinci ani compania AVG, specializată în dezvoltarea de antiviruşi.

NortonLifeLock este fosta divizie de consum a Symantec, lăsată în urmă după ce producătorul de semiconductori Broadcom a cumpărat business-ul de securitate al Symantec, în urmă cu doi ani. Antivirusul Norton există în mai multe forme din 1991 şi a rămas o opţiune populară în rândurile consumatorilor de-a lungul ultimelor trei decenii.

NortonLifeLock înregistrează în prezent o capitalizare bursieră de 15,2 miliarde de dolari. Avast are o valoare de piaţă de circa 8,3 miliarde de dolari.

Mediafax

×
Subiecte în articol: norton avast