x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia ar putea introduce a treia doză de vaccin COVID-19 pentru toți adulții

Norvegia ar putea introduce a treia doză de vaccin COVID-19 pentru toți adulții

12 Noi 2021   •   20:00
Norvegia ar putea introduce a treia doză de vaccin COVID-19 pentru toți adulții

Norvegia va oferi o a treia doză de vaccin COVID-19 tuturor persoanelor în vârstă de peste 18 ani și va oferi municipalităților opțiunea de a utiliza "permise corona" digitale ca modalitate de a combate creșterea numărului de infecții cu COVID-19, a declarat vineri guvernul, citat de Reuters.

Până în prezent, Norvegia a oferit o a treia doză doar celor cu vârsta de 65 de ani și peste.

"Tuturor celor cu vârsta de 18 ani și mai mult li se va oferi o a treia doză anul viitor", a declarat premierul Jonas Gahr Stoere într-o conferință de presă.

La sfârșitul lunii septembrie, Norvegia a pus capăt ultimei măsuri de izolare a coronavirusului la nivel național, care timp de 18 luni a restricționat interacțiunea socială.

Dar, deși 87% dintre adulții din Norvegia au primit cel puțin două doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 70% din populația totală a fost vaccinată, infecțiile și spitalizările sunt acum în creștere rapidă.

Totuși, țara nordică nu se va întoarce la izolare, optând în schimb pentru permise digitale ca modalitate de a menține în funcțiune barurile, restaurantele, sălile de concerte și arenele sportive, a declarat Stoere, un lucru pe care l-a experimentat pentru scurt timp la un moment dat, dar pe care l-a întrerupt ulterior, deoarece infecțiile au scăzut.

Cei care nu sunt vaccinați trebuie să se testeze frecvent pentru a menține un permis COVID valabil, a adăugat guvernul.

De asemenea, autoritățile vor intensifica testele pentru personalul sanitar nevaccinat.

"Vrem un regim de testare regulat, de două ori pe săptămână, pentru personalul sanitar nevaccinat, iar acesta trebuie să poarte o mască de protecție", a declarat ministrul sănătății, Ingvild Kjerkol, în cadrul conferinței de presă. Ea nu a precizat care va fi sancțiunea în cazul în care aceștia vor refuza.

Guvernul dorește ca autoritățile locale să intensifice testele în școli și universități, ceea ce nu se întâmplă în prezent. Studenții vor continua să nu poarte măști.

Norvegia folosește vaccinuri produse de BioNTech, Pfizer și Moderna în cadrul campaniei naționale, care din septembrie îi include pe toți cei cu vârsta de peste 12 ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Norvegia vaccin covid-19