x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia: Incendiu violent într-o regiune aflată în patrimoniul UNESCO

Norvegia: Incendiu violent într-o regiune aflată în patrimoniul UNESCO

de Agerpres    |    19 Ian 2014   •   22:34

Localitatea norvegiană Laerdalsoyri, situată într-o regiune înscrisă în patrimoniul mondial al UNESCO, a fost afectată de un incendiu violent ce a izbucnit sâmbătă seara şi care a fost stins duminică după-amiază, relatează AFP.

Laerdalsoyri, situată la aproximativ 200 km nord-vest de Oslo, este renumită pentru casele din lemn construite în secolele al XVIII-lea a şi al XIX-lea, în regiunea fiordurilor din vestul Norvegiei aflată în patrimoniul UNESCO. Incendiul, declanşat de la o casă, cu puţin înainte de 23.00 (22.00 GMT), a fost extins de vântul puternic.

Potrivit unui bilanţ definitiv, '23 de clădiri sunt mai mult sau mai puţin distruse, între care 16 imobile de locuit', a anunţat poliţia într-un comunicat.

La încheierea evacuării întregii zone afectate, cu sute de locuitori, poliţia norvegiană şi spitalul din comuna Laerdal au semnalat că unele persoane au fost intoxicate cu fum.

'În total, 177 de persoane au fost examinate sau tratate', a mai indicat poliţia, adăugând că două persoane au fost spitalizate.

Premierul norvegian Erna Solberg a salutat solidaritatea locuitorilor care a făcut să nu existe răniţi.

Potrivit media locale, mai multe clădiri clasate drept monumente istorice au fost afectate în diverse grade de acest incendiu.

×