x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia trimite armata să păzească rafinăriile și uzinele de gaz

Norvegia trimite armata să păzească rafinăriile și uzinele de gaz

04 Oct 2022   •   07:15
Norvegia trimite armata să păzească rafinăriile și uzinele de gaz
Sursa foto: Agerpres

Armata norvegiană a anunțat luni că a detașat militari la principalele uzine de prelucrare a petrolului și gazelor de pe uscat. Acțiunea are scopul de a spori securitatea unităților în urma suspiciunilor create de incidentul de la gazoductele Nord Stream de săptămâna trecută.

La cererea poliției norvegiene, Garda Națională norvegiană a început luni să desfășoare trupe la uzinele respective. Deși guvernul norvegian a anunțat că nu are cunoștință de nicio amenințare la adresa infrastructurii de petrol și gaze, autoritățile au considerat totuși că este prudent să consolideze securitatea, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al forțelor armate a refuzat să spună câți soldați au fost desfășurați.

Conductele rusești Nord Stream 1 și 2 au explodat pe 26 septembrie, iar gazul s-a scurs în Marea Baltică, în largul coastelor Danemarcei și Suediei. Seismologii au înregistrat explozii în zonă, iar poliția din mai multe țări a lansat anchete.

Norvegia, cel mai mare furnizor de gaze din Europa și un important exportator de petrol, și-a desfășurat săptămâna trecută forțele navale și aeriene pentru a patrula în preajma câmpurilor petroliere și a anunțat că va primi asistență din partea Marii Britanii, Germaniei și Franței.

 

×
Subiecte în articol: Norvegia rafinarii uzine de gaz securitate