x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nota 4 prin SMS

Nota 4 prin SMS

09 Iun 2004   •   00:00

Nici o sansa pentru elevii unguri sa mai tina secrete notele proaste.

IRINA CRISTEA

Peste 100 de scoli din Ungaria trimit zilnic prin SMS, la cererea parintilor, situatia scolara a odraslelor, informeaza agentia France Presse,care citeaza presa de la Budapesta. Pe de o parte, copiii nu-si vor mai putea "feri" mama si tata de supararea inutila pe care le-ar provoca-o accidentalele si nemeritatele note de 4 sau de 5.

CHELTUIALA. Pe de alta parte, parintii vor scoate din buzunar intre 1,2 si 7,2 euro pentru catalogul pe SMS. Sistemul este rezultatul colaborarii dintre o companie de telefonie mobila si o firma specializata in evidenta informatizata a scolilor. A fost gandit ca o solutie la desele pierderi ale carnetului de note raportate de elevii unguri si la deranjul parintilor, care se vedeau nevoiti sa vina la scoala foarte des, pentru a afla la ce materii au mai fost ascultati micutii, ce note au luat si ce extemporale au mai dat.

CONTRA. Masura nu-i incanta deloc pe scolari, ba l-a enervat chiar si pe seful comisiei de invatamant din Parlamentul de la Budapesta. Demnitarul a criticat noul sistem, motivand ca demonstreaza o totala lipsa de incredere fata de invatacei, atat din partea scolii, cat si din cea a parintilor.

×
Subiecte în articol: externe