x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nou atac terorist la Kabul în timpul unei ceremonii funerare

Nou atac terorist la Kabul în timpul unei ceremonii funerare

03 Iun 2017   •   18:00
Nou atac terorist la Kabul în timpul unei ceremonii funerare

Cel puţin 20 oameni au fost ucişi şi 87 au fost răniţi în trei explozii produse sâmbătă la Kabul, la o ceremonie funerară pentru o victimă a ciocnirilor violente dintre poliţia afgană şi protestatari, produse cu o zi în urmă, au declarat o oficialitate din domeniul securităţii şi un martor ocular, citaţi de Reuters. 

Agenţia de presă germană DPA menţionează că la funeralii erau prezente înalte oficialităţi, inclusiv premierul afgan Abdullah Abdullah şi ministrul de externe Salahuddin Rabbani. Abdullah a scris pe contul său de Twitter că este "bine sănătos". Şi şeful diplomaţiei afgane a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţa că nu a avut de suferit. "Terorişti sălbatici au transformat ceremonia funerară a fratelui nostru martir Salem Izedyar într-un alt câmp al morţii", a scris Rabbani pe Facebook. 

"Până acum nu ştim dacă exploziile au fost produse de atentatori sinucigaşi sau dispozitive explozive au fost amplasate din timp" pe traseul ceremoniei funerare, a declarat pentru DPA o oficialitate a poliţiei, sub rezerva anonimatului. 

Potrivit DPA, bărbatul ucis în protestele de vineri se numea Mohammad Salem Izedyar şi era fiul vicepreşedintelui Senatului afgan. Salem a fost ucis în timpul manifestaţiilor de vineri după ce poliţia a deschis focul mai întâi în aer, apoi în direcţia mulţimii care a umplut străzile Kabulului pentru a protesta faţă de atentatul de miercuri, unul dintre cele mai grave din ultimii 15 ani şi care s-a soldat cu 90 de morţi şi aproape 500 de răniţi. AGERPRES

×