x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul șef al diplomației franceze a ajuns la Kiev. Se va întâlni cu Volodimir Zelenski

Noul șef al diplomației franceze a ajuns la Kiev. Se va întâlni cu Volodimir Zelenski

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2024   •   13:20
Noul șef al diplomației franceze a ajuns la Kiev. Se va întâlni cu Volodimir Zelenski
Sursa foto: Hepta

Șeful diplomației franceze. Stéphane Séjourné, a ajuns la Kiev și urmează să se întâlnească, sâmbătă, cu Volodimir Zelenski, scrie Le Figaro. Întâlnirea fusese programată inițial cu Catherine Colonna, care și-a părăsit postul în urma remanierii.

Scopul acestei deplasări este de a promite sprijinul Franței pentru Ucraina în războiul său împotriva Rusiei.

La mai puțin de 24 de ore de la numirea sa, noul șef al diplomației franceze, Stéphane Séjourné, a sosit sâmbătă dimineață la Kiev, unde urmează să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Fotografii de presă îl arată coborând din tren la Kiev, unde e zăpadă și ger. Această deplasare este o modalitate de a arăta „o diplomație de acțiune, pe teren, într-o zonă de criză”, a explicat anturajul său pentru AFP.

Este, de asemenea, o modalitate de a sublinia „un sprijin durabil, în pofida sentimentului de oboseală care poate afecta uneori opinia publică”.

Stéphane Séjourné este primul reprezentant francez care vizitează Ucraina de la decizia de a deschide negocierile de aderare la Uniunea Europeană. El va „reafirma” sprijinul Franței „pentru parcursul european al Ucrainei”.

×