x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nou test nuclear, al 5-lea, în Coreea de Nord

Nou test nuclear, al 5-lea, în Coreea de Nord

09 Sep 2016   •   08:33
Nou test nuclear, al 5-lea, în Coreea de Nord

Preşedinta sud-coreeană Park Geun-Hye a calificat drept act de "autodistrugere" cel de-al cincilea test nuclear nord-coreean, o "provocare" care va izola şi mai mult ţara, transmite vineri France Presse.

"Odată cu acest test nuclear, regimul lui Kim Jong-Un nu va face decât să-şi atragă şi mai multe sancţiuni şi izolare (...). O astfel de provocare va accelera şi mai mult calea spre autodistrugerea sa", a spus ea. Testul de vineri, considerat de Seul cel mai puternic până în prezent, demonstrează 'inconştienţa maniacă' a conducătorului nord-coreean Kim Jong-Un, adaugă şefa statului sud-coreean într-un comunicat.

"Ne vom întări presiunile asupra Nordului în toate modurile posibile, inclusiv cu sancţiuni suplimentare, mai puternice împreună cu comunitatea internaţională şi în cadrul Consiliului de Securitate al ONU", menţionează textul.

Park, care se află în prezent în Laos, îşi va scurta vizita şi se va întoarce la Seul vineri seara, a explicat purtătorul său de cuvânt.

La rândul său, premierul japonez Shinzo Abe a declarat că testul nuclear efectuat vineri de către Coreea de Nord este "absolut inacceptabil".

"Faptul că Coreea de Nord a efectuat un test este absolut inacceptabil pentru Japonia", afirmă el într-un comunicat. "Japonia protestează ferm împotriva Coreii de Nord şi o condamnă în termenii cei mai puternici", a adăugat Abe. AGERPRES

×