x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nouă persoane au murit în Japonia, în urma prăbuşirii a unei porţiuni dintr-un tunel rutier (VIDEO)

Nouă persoane au murit în Japonia, în urma prăbuşirii a unei porţiuni dintr-un tunel rutier (VIDEO)

03 Dec 2012   •   09:00
Nouă persoane au murit în Japonia, în urma prăbuşirii a unei porţiuni dintr-un tunel rutier (VIDEO)
Sursa foto: JIJI PRESS/AFP

Cel puţin nouă persoane au murit în urma prăbuşirii, duminică, în Japonia, a unei porţiuni dintr-un tunel rutier, a anunţat, astăzi, agenţia de presă Kyodo, citată de AFP. Un bilanţ precedent realizat de Agenţia naţională pentru gestionarea incendiilor şi catastrofelor naturale indica şase persoane decedate, dintre care cinci carbonizate în interiorul maşinii care a luat foc şi un şofer de camion, rănit în incident şi care a murit la spital.

Agenţia Kyodo a informat luni dimineaţă în legătură cu alte trei decese, fiind vorba despre persoane în vârstă, un bărbat şi două femei, aflaţi toţi în aceeaşi maşină.

Poliţia prefecturii Yamanashi (la vest de Tokyo) nu a putut fi contactată pentru a confirma cele trei victime suplimentare.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, în jurul orei locale 08.00, atunci când bolta tunelului s-a prăbuşit peste o porţiune a acestei autostrăzi foarte circulate, situată la 80 de kilometri vest de capitala Japoniei. Câteva vehicule au fost prinse sub dărâmături şi s-a declanşat un incendiu.

Imaginile camerelor de supraveghere arată tunelul plin de panouri de beton căzute pe şosea, în jurul cărora acţionează echipe de salvare în echipament de protecţie.

Poliţia a deschis o anchetă pentru neglijenţă, a anunţat agenţia Jiji. Administratorul autostrăzii a declarat că nu a fost depistată nicio anomalie cu ocazia inspecţiei tehnice din luna septembrie.

Tunelul Sasago, unde s-a produs catastrofa, este unul din cele mai lungi din Japonia (4,7 kilometri). El traversează zona învecinată cu Muntele Fuji şi se află pe autostrada foarte circulată Chuo, ce face legătura între capitală şi regiunile din vestul şi centrul ţării.

×
Subiecte în articol: accident japonia tunel