x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noua variantă a virusului se extinde. Două cazuri, confirmate în Anglia

Noua variantă a virusului se extinde. Două cazuri, confirmate în Anglia

27 Noi 2021   •   17:00
Noua variantă a virusului se extinde. Două cazuri, confirmate în Anglia

Două persoane infectate cu Omicron, nouă tulpină a virusului SARS CoV-2, au fost descoperite în Anglia, au anunțat sâmbătă autoritățile britanice.

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron din sudul Africii au fost descoperite în Marea Britanie, a anunțat sâmbătă ministrul britanic al Sănătății, potrivit Sky News.

Sajid Javid a mai spus că în Chelmsford și Nottingham, zonele în care au fost descoperite persoanele infectate, vor fi făcute teste pentru depistarea virusului.

Persoanele infectate cu Omicron s-au izolat împreună cu cei care locuiesc împreună cu ele. Cele două cazuri sunt legate, a precizat ministrul Sajid Javid.

Totodată, Marea Britanie a adăugat pe lista roșie încă patru țări africane. Este vorba despre Angola, Mozambic, Malawi și Zambia în cazul cărora restricțiile se aplică de duminică. Ministrul nu a exclus să fie anunțate și alte restricții.

„Am fost foarte clari că nu vom ezita să luăm noi măsuri dacă este nevoie”, a precizat Sajid Javid.

Prima dată, noua variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Europa, la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunțat autoritățile belgiene. Suspiciuni sunt și la doua persoane din Germania și Cehia.

Noua tulpină a virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi mai contagioasă decât varianta Delta.

(sursa: Mediafax)

×