x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul guvern olandez vrea să reunțe la regulile UE în privința migrației și azilului

Noul guvern olandez vrea să reunțe la regulile UE în privința migrației și azilului

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   14:45
Noul guvern olandez vrea să reunțe la regulile UE în privința migrației și azilului
Sursa foto: Hepta

Noul guvern olandez, condus de partidul PVV al naționalistului Geert Wilders, vrea să renunțe la regulile UE în ceea ce privește migrația și azilul. Wilders a anunțat că a ajuns la un acord privind înființarea unei coaliții de guvernare, la aproape șase luni de la alegeri.

Geert Wilders a ajuns miercuri la un acord pentru a forma un guvern de dreapta, la aproape șase luni de la câștigarea alegerilor. În programul guvernamental publicat joi, coaliția formată din patru partide anunță că va impune „cel mai strict regim de azil” cu controale mai stricte la frontieră și reguli mai dure pentru solicitanții de azil care sosesc în Țările de Jos. Practic, noul guvern vrea să renunțe la regulile UE în domeniu.

„O clauză de renunțare la politicile europene de azil și migrație va fi înaintată cât mai curând posibil Comisiei Europene”, anunță coaliția, potrivit Reuters.

Nu se știe dacă UE va accepta cererea.

Migrația forței de muncă va fi redusă, iar admiterea studenților străini la universitățile olandeze va deveni mai strictă, au mai spus noii guvernanți. Coaliția a putut fi formată după ce a fost cooptată și formațiunea de centru-dreapta a prim-ministrului în exercițiu Mark Rutte. Premier va fi un independent care va fi anunțat în scurt timp. Wilders nu a fost acceptat în fruntea guvernului din cauza vederilor sale radicale,

Noul guvern a mai anunțat că va menține sprijinul politic și militar acordat Ucrainei și că va cheltui cel puțin 2% din produsul intern brut pentru apărare, în conformitate cu acordurile NATO. Partidele își mai propun să construiască patru reactoare nucleare în următorul deceniu și să ușureze povara regulilor de mediu pentru fermierii olandezi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: geert wilders reguli ue migratia